Biografie

Leuk dat je meer over mij te weten wil komen! Hier mijn biografie op het gebied van mijn creatieve uitspattingen! Hier ben ik nog klein…uiteindelijk toch 1.79 m geworden! Ik begon met zingen in een kerkkoor en omdat ik nooit zo goed kon stilzitten kwam ik bij dansen terecht.

Ik deed mee met dans- en ritmische gymnastiekwedstrijden; ik heb zelfs paar keer een 1 e prijs gewonnen! Ik had mijn eigen schooldansgroep en zong en danste mee aan een grote amateurmusical in de Lawei in Drachten (Friesland). Logisch gevolg was dan ook dat ik naar de dansacademie ging, richting Musical..

Gambler in Duitsland (grote musical van Eric Woolfson, Alan Parson project) Dit 1,5 jaar gedaan meteen na mijn opleiding. Op de middelste foto heb ik een pruik op maar dat had je vast wel gezien..Ondertussen ook een paar modeshows gelopen en wat fotoshoots gedaan.

Gambler werd gevolgd door een tournee van het Lido (ja inderdaad Het Lido,de nachtclub,de sjiekere versie van Moulin rouge…) vanuit Parijs door Europa. Na de tournee met Lido ben ik opnieuw op tournee gegaan maar nu met de kindermusicals “Pinokkio” en “Assepoester” door Nederland en Belgie. Op de foto met Maike Boerdam als zweeuws meisje.

Ondertussen had ik een eigen dansgroep bij The Royal Dutch Disco Philharmonic (een grote discoband) waarvoor ik ook de choreografie deed.En begon ik te zingen bij Jazz Bigband The Mooche uit Eindhoven waardoor ik solo zingen steeds leuker ging vinden.

Toen ben ik gestopt met musicals en heb ik mijn eigen zang en dans discoshow gemaakt… AWESOME! met muziek uit de jaren 70 en 80. 3 eigenwijze vrouwen die stonden voor een A capella, disco, goedfout en een kerstshow. Hiermee onder andere in Paradiso Amsterdam gestaan maar ook in Egypte geweest! Meer hierover in het archief waaronder filmpjes, foto’s etc. Dit heb ik toch wel zo’n 8 jaar gedaan met veel optredens en veel plezier!Hiernaast had ik ook een jazzcombo waarmee ik toch wel zo’n 5 jaar door NL getourt heb!

En na een paar jaar eruit te zijn geweest ben ik weer begonnen met een pianoduo met Thieu, waarbij we jazzstandards brengen a la Ella Fitzgerald maar ook Michael Buble, Norah Jones etc. Zie Jazzedtwo op de site.En af en toe mag ik invallen bij de jazz en feestband Miss Jones. Zie Miss Jones op de site onder media.